Ett evenemang är en träff som är öppen både för medlemmar och andra intresserade, då vi klär oss i medeltidsdräkt, äter god mat, sysslar med kämpalek eller hantverk eller något annat som vi är intresserade av. Ett evenemang är oftast över en helg, men ibland är det bara en dag och ibland en hel vecka. Anmälan krävs för att vi ska kunna planera mat, sovplatser och så vidare. Information om våra aktuella evenemang kommer att läggas upp på den här sidan.

Ett kalendarium för alla Nordmarks evenemang finns här.

Boar Hunt

Arrangeras 13 till 15 oktober 2023 på Brittebo lägergård utanför Bottnaryd.

All information och länk till anmälningsformuläret hittar du här.

Tidigare evenemang

Inbördeskriget – Arrangerades första gången 1991 på scoutgården Högahem. I många år hölls evenemanget på Visingsö, därefter på Rås gård i Tranås, på Sägnernas Hus i Sandhem utanför Mullsjö, Brittebo i Bottnaryd, Munkaskog i Habo och sista gången i lajvbyn Berghem.

Kvartalsturneringen – Arrangerades under 10-talet som endagsevenemang, i bästa fall fyra gånger per år. Formatet var ”alla möter alla”. Alla kämpar bestämde sinsemellan en rangordning och ett poängvärde per kämpe. Sedan fick de poäng motsvarande vad den besegrade kämpen var värd.

Skriptorium Nordmarkensis – Ett evenemang med fokus på kalligrafi och illuminering, som arrangerades av Juneborg 2013 och 2014.

Boar Hunt – Vildsvinsjakt på låtsas, arrangerades första gången 2019 i Bottnaryd på Brittebo Lägergård.

Julmys – Ett knytkalas som medlemmarna ordnar tillsammans, oftast runt trettondagen.