Historia

Juneborgs första ”möte” var på Café Bernards i maj 1988. Björn Hellqvist var där och snackade om SCA för ett tiotal intresserade kompisar (Mats Bergström, Caroline Fritzon, Eddie Hiscoke, Martin Grann, Richard Andersson m fl).

Folket var från gäng som Fanomenet-redaktionen och Jönköpings Tolkiensällskap.

Redan från början var man inne på att gå med i SCA; det var aldrig så att Juneborg fanns före det att man beslutade sig för att gå med.
Detta samarbetet är och kommer alltid att vara grunden för allt Juneborgs arbete.

Det första evenemanget, ett universitet, hölls på hembygdsgården i Norrahammar i september samma år. Därefter så har det rullat på…

Sedan dess har man arbetat upp en stark verksamhet med ett 50-tal intresserade som aktivt utövar verksamhet i Juneborgs intressen. Detta framförallt i form av de årligen återkommande evenemangen såsom ex. ”Inbördeskriget” och ”Myspyseventet”.

1993? Byggde vi vår första gemensamma paviljong i våra färger Gult, blått och grönt!
Tanken var att alla efterkommande paviljonger skulle följa detta tema så att vi skulle kunna byggar vår ”Juneborg”. I och med denna paviljong så hade vi då vårt första hörntorn!

1994 Byggde vi vårt andra hörntorn, denna gång dock marginellt större.

1995 Byggde vi vårt fina vikingatält! Några av oss åkte så på Vikingaträffen i Danmark för att se om det höll måttet!

1996 (då vi var som flest) byggde vi vår enormt stora och klumpiga paviljong kallad ”Monstret” (eller Jätten Vists frus BH)!

1998 var vi rekordstora i antalet kämpar som gick under Juneborgs banér. Inte mindre än 7 auktoriserade kämpar med egen rustning!

1999 under knäckbrödskriget i Attemark blev vi av Kungaparet godkända som en officell SCA grupp.
Samma år firade vi det tionde Inbördeskriget på Visingsö, och dessutom blev Padraig och Elsa furstepar över Nordmark.