Juneborgs första ”möte” var på Café Bernards i maj 1988. Björn Hellqvist var där och snackade om SCA för ett tiotal intresserade kompisar (Mats Bergström, Caroline Fritzon, Eddie Hiscoke, Martin Grann, Richard Andersson m fl). Folket var från gäng som Fanomenet-redaktionen och Jönköpings Tolkiensällskap.

Redan från början var man inne på att gå med i SCA; det var aldrig så att Juneborg fanns innan man beslutade sig för att gå med.
Det samarbetet är och kommer alltid att vara grunden för allt Juneborgs arbete.

Det första evenemanget, ett universitet, hölls på hembygdsgården i Norrahammar i september samma år.

Vi arbetade efterhand upp en stark verksamhet med som flest ett 50-tal aktiva. I ungefär 20 år arrangerade vi ett av Nordmarks största evenemang, ”Inbördeskriget”.

På 90-talet byggde vi flera gemensamma juneborgs-paviljonger i olika storlekar. 1999 under Dubbelkriget i Attemark blev vi av Kungaparet godkända som en officiell SCA-grupp. Samma år firade vi det tionde Inbördeskriget på Visingsö, och dessutom blev våra medlemmar Padraig och Elsa furstepar över Nordmark.

På 00-talet byggde vi ett hus i lajvbyn Berghem. Huset byggdes enligt historiska förlagor och med så tidsenlig teknik som det var möjligt. Idag tillhör huset inte längre Juneborg, men står kvar i byn och kallas Drakahall. 2004 var Padraig och Elsa kungapar i Drachenwald.