Den 6 september, ungefär mellan klockan 10 och 21, ordnar Jönköpings Stadsbibliotek för fjärde gången sitt spelkonvent BibbCon. Juneborg har varit med i flera år, och det har vi sagt att vi ska vara i år också. Det är en bra möjlighet att visa upp vår verksamhet för enintresserad målgrupp, och det brukar dessutom vara ett mycket trevligt evenemang.

Nu hamnar BibbCon tidsmässigt nära Inbördeskriget, och därför har vi sagt att vår medverkan blir i något mindre skala. Exakt vad vi ska göra är inte bestämt ännu, men det börjar bli dags att vi bestämmer det. Arrangörerna har nämligen bett om en kort beskrivning till sitt programblad.

Barnaktiviteter är ett förslag. Till exempel kan barnen få måla sin egen vapensköld. Vi kan också ha annat pyssel inomhus, och även förstås visa upp hantverk om vi vill. Ett annat alternativ är att vi delar innergården (där vi var förra året) med någon annan förening som har liknande verksamhet som vi.

En nyhet för i år är att vi kan komma in med våra prylar redan kvällen innan. Vi har också lovat att hjälpa till med skyltning av lokalerna inomhus, för att göra det lättare för besökarna att hitta till de olika aktiviteterna.

Dekor är en sak vi behöver tänka på – banér och kanske dräkter om vi är inomhus, paviljong(er) om vi är utomhus.

Arrangörsgruppen har diskuterat möjligheten att ge besökarna en ”goodiebag”, det vill säga en liten påse med små presenter från de olika föreningarna som deltar. I en sådan ska vi så klart lägga vårt visitkort med kontaktinformation, men kanske något annat också – frågan är vad?

Här är ett förslag till text till programbladet, kom gärna med förslag till ändringar och förbättringar!

”Slappna av en stund i en svunnen tid hos medeltidsföreningen Juneborg. Vi visar medeltida hantverk och dräkter, och här finns också något att göra för barnen. Kanske bjuder vi upp till dans!”

Här kan man läsa om förra årets BibbCon

 

Kategorier: Demos